Hozzávalók:
A laphoz:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tepsit (25*37-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cukrot a tojássárgákkal, vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Kétfelé vesszük.
Az egyikbe darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot. A másik tészta sima piskóta marad.
A tepsibe öntjük a sárga masszát, majd erre, óvatosan a diósat. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt. A diós része lesz alul.
A krémhez a pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral felfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a diót és a rumot a kihűlt pudinghoz adjuk.
A pudingba belekeverjük a margarinos krémet, alaposan eldolgozzuk.
A lapot egy tálcára tesszük és egyenletesen rákenjük a krémet.
A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. A tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.