Isler egészségesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- csipet só
- 5 dkg darált dió
- 15 dkg kókuszzsír
- 0,5 dl mandulatej
- cukormentes lekvár
- 20 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
- 8 dkg xilit vagy stevia vagy más folyékony édesítőszer
Elkészítése:
A kókuszzsírt a graham liszttel, a xilittel, a sóval, a mandulatejjel és a darált dióval összekeverjük, majd tésztává gyűtjuk.
Egy órán át pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Egy pohár segítségével a tésztából kerek formákat szaggatunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Végül a langyos süteményeket a levárral megkenjük és 2-2 darabot összeragasztunk. A tetejére kerülhet diabetikus olvasztott csoki.
Tipp:
Az isler hallatán rögtön az étcsokoládéval bevont isteni finom, omlós tészta jut eszembe, amely vékony lekvár réteggel van megkoronázva….mmmmmm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









