Ischler diós tésztából recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g porcukor
- 300 g vaj
- 420 g búza finomliszt
- 150 g őrölt dió vagy mandula
- 1,5 kávéskanál fahéj (őrölt)
Narancsos-csokis töltelék:
- 150 g étcsoki
- 150 ml habtejszín
- 1 narancs reszelt héja
Lekvároshoz:
- málna, barack vagy más savanykás lekvár
Tetejére:
- kandírozott narancshéj
- kb 20 dkg olvasztott csoki
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be és tegyük a hűtőbe. Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!
Ezután hűtőben pihentessük kb 1 órán át a tésztát (akár több is lehet), majd nyújtsuk ki lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra. Egy kerek, nagyobb átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket és tegyük sütőlemezre.
200 fokra előmelegített sütőben süssük meg 5-10 perc alatt. Ügyeljünk rá, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!
Krém:
A felforralt tejszínt öntsük a csokira, majd keverjük egyneművé, végül adjuk hozzá a narancs reszelt héját is. Hűtsük langyosra, majd robotgéppel habosítsuk ki.
Összeállítás:
2-2 korongot ragasszunk össze a csokis krémmel vagy lekvárral, majd mártsuk olvasztott csokiba. Tegyük egy sütőpapírra, majd rakjuk hűvös helyre.
Ízlés szerint díszíthetjük színes cukorral, kandírozott narancshéjjal vagy fehércsokival.