Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ischler diós tésztából recept

Ischler diós tésztából
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 150 g porcukor
    • 300 g vaj
    • 420 g búza finomliszt
    • 150 g őrölt dió vagy mandula
    • 1,5 kávéskanál fahéj (őrölt)

    Narancsos-csokis töltelék:

    • 150 g étcsoki
    • 150 ml habtejszín
    • 1 narancs reszelt héja

    Lekvároshoz:

    • málna, barack vagy más savanykás lekvár

    Tetejére:

    • kandírozott narancshéj
    • kb 20 dkg olvasztott csoki

    Elkészítése:

    A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be és tegyük a hűtőbe. Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!

    Ezután hűtőben pihentessük kb 1 órán át a tésztát (akár több is lehet), majd nyújtsuk ki lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra. Egy kerek, nagyobb átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket és tegyük sütőlemezre.

    200 fokra előmelegített sütőben süssük meg 5-10 perc alatt. Ügyeljünk rá, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!

    Krém:

    A felforralt tejszínt öntsük a csokira, majd keverjük egyneművé, végül adjuk hozzá a narancs reszelt héját is. Hűtsük langyosra, majd robotgéppel habosítsuk ki.

    Összeállítás:

    2-2 korongot ragasszunk össze a csokis krémmel vagy lekvárral, majd mártsuk olvasztott csokiba. Tegyük egy sütőpapírra, majd rakjuk hűvös helyre.

    Ízlés szerint díszíthetjük színes cukorral, kandírozott narancshéjjal vagy fehércsokival.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá