Hozzávalók:
Tészta:
Narancsos-csokis töltelék:
Lekvároshoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be és tegyük a hűtőbe. Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!
Ezután hűtőben pihentessük kb 1 órán át a tésztát (akár több is lehet), majd nyújtsuk ki lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra. Egy kerek, nagyobb átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket és tegyük sütőlemezre.
200 fokra előmelegített sütőben süssük meg 5-10 perc alatt. Ügyeljünk rá, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!
Krém:
A felforralt tejszínt öntsük a csokira, majd keverjük egyneművé, végül adjuk hozzá a narancs reszelt héját is. Hűtsük langyosra, majd robotgéppel habosítsuk ki.
Összeállítás:
2-2 korongot ragasszunk össze a csokis krémmel vagy lekvárral, majd mártsuk olvasztott csokiba. Tegyük egy sütőpapírra, majd rakjuk hűvös helyre.
Ízlés szerint díszíthetjük színes cukorral, kandírozott narancshéjjal vagy fehércsokival.