Huszárgomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg darált dió
- 10 gramm vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- ízlés szerint rum
Tetejére:
- 22 db rumos meggy
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A margarint a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel tovább keverjük, végül pedig a darált diót, sót, lisztet, illetve a rumot.
Fél órára hűtőbe rakjuk pihenni.
Hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk a masszából, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. A golyók közepébe fakanál segítségével mélyedéseket készítünk, ebbe kerülnek a meggyszemek.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk!
Tipp:
Meggy helyett lekvárral is készíthetjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »