Huszárgomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg darált dió
- 10 gramm vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - só
- ízlés szerint rum
Tetejére:
- 22 db rumos meggy
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A margarint a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel tovább keverjük, végül pedig a darált diót, sót, lisztet, illetve a rumot.
Fél órára hűtőbe rakjuk pihenni.
Hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk a masszából, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. A golyók közepébe fakanál segítségével mélyedéseket készítünk, ebbe kerülnek a meggyszemek.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk!
Tipp:
Meggy helyett lekvárral is készíthetjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









