Húsgombócos spagetti recept

Húsgombóchoz:
- 1 dl olaj (kb)
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott teáskanál só
- őrölt bors
- 3 ág friss oregánó vagy fél teáskanál szárított
Mártáshoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg sűrített paradicsom (kb. 500 g)
- 0,5 bögre víz (szükség esetén 1)
- 3 evőkanál kristálycukor
- őrölt bors
- 3 ág friss oregánó vagy fél teáskanál szárított
- 1 csapott teáskanál só
Tálaláshoz:
- kifőtt spagetti tészta
- aprított oregánó/bazsalikom
Elkészítése:
Egy tálban a húst összekeverjük a meghámozott és apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, a tojással, a sóval, borssal és oregánóval.
Az olajat felhevítjük. A húsos masszából diónyi gombócokat készítünk, amiket az olajban aranybarnára sütünk, majd kiszedjük.
A mártás elkészítéséhez a visszamaradt olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor összeesik, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc pirítás után felöntjük a paradicsommal és vízzel. Fűszerezzük a sóval, cukorral, borssal és az oregánóval. Amikor felforr, akkor takarékra vesszük alatta a lángot és 20-25 perc alatt sűrű mártássá főzzük az egészet.
Amíg fő, közben folyamatosan kóstoljuk és hígítjuk még vízzel, ha szükséges.
Az egészet együtt tálaljuk: kifőtt tészta, mártás és a gombócok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »