Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hullámos égbolt recept

Hullámos égbolt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 2,5 dl víz
    • 15 dkg zsír
    • 15 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Hab:

    • 5 dl habtejszín
    • 2 cs vaníliás cukor
    • porcukor vagy csokimáz a tetejére

    Elkészítése:

    A vizet a zsírral felforraljuk és belekeverjük a lisztet. Jól elkeverjük és összefőzzük (addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától).

    Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alaposan eldolgozzuk benne.

    Egy 25*35 cm-es tepsi hátát jól megkejnük zsírral és rásimítjuk a tészta felét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    10-15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta! Aranybarnára sütjük (nem kell tul pirosra vagy barnára). A maradék tésztát is kisütjük ugyanigy.

    A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingporokat. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk és azzal is habosítjuk még kicsit.

    A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd 3 evőkanálnyit belekeverünk még a pudingos krémbe.

    Ha minden kész, összeálítjuk az isteni habos sütinket: az alsó lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd erre rásimítjuk a habot és betakarjuk a másik tészta lappal. Csokimázzal (vagy porcukorral) díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá