Hullámos égbolt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hullámos égbolt

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 5 tojás

Krém:

  • 7 dl tej
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Hab:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • porcukor vagy csokimáz a tetejére

Elkészítése:

A vizet a zsírral felforraljuk és belekeverjük a lisztet. Jól elkeverjük és összefőzzük (addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától).

Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alaposan eldolgozzuk benne.

Egy 25*35 cm-es tepsi hátát jól megkejnük zsírral és rásimítjuk a tészta felét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

10-15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta! Aranybarnára sütjük (nem kell tul pirosra vagy barnára). A maradék tésztát is kisütjük ugyanigy.

A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingporokat. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk és azzal is habosítjuk még kicsit.

A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd 3 evőkanálnyit belekeverünk még a pudingos krémbe.

Ha minden kész, összeálítjuk az isteni habos sütinket: az alsó lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd erre rásimítjuk a habot és betakarjuk a másik tészta lappal. Csokimázzal (vagy porcukorral) díszítjük.