Hókifli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 2 ek porcukor
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg darált mák
- 1,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
A kiflik meghempergetéséhez:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és felét a dióra, a másik felét a mákra öntjük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb 5-6 centis kockákra vágjuk.
A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.