Hókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 2 ek porcukor
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg darált mák
- 1,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
A kiflik meghempergetéséhez:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és felét a dióra, a másik felét a mákra öntjük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb 5-6 centis kockákra vágjuk.
A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »