Hókifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • 2 ek porcukor

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg darált mák
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor

A kiflik meghempergetéséhez:

  • vaníliás porcukor

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és egy órát meleg helyen kelesztjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és felét a dióra, a másik felét a mákra öntjük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb 5-6 centis kockákra vágjuk.

A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.

Jó étvágyat kívánok hozzá!