Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A kiflik meghempergetéséhez:
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és felét a dióra, a másik felét a mákra öntjük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb 5-6 centis kockákra vágjuk.
A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Jó étvágyat kívánok hozzá!