Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hernyókifli gluténmentesen recept

Hernyókifli gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg GM zabpehelyliszt
    • 12,5 dkg vaj vagy margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A krémhez:

    • 1 csomag GM puncs pudingpor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek rumaroma

    A tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tejben a pudingport sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük robotgép segítségével.

    A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, hűtőben fél órát pihentetjük.

    A jól lehűtött tésztából kis golyócskákat készítünk. Nekem 20 db kiflim lett vagyis 40 db golyócskát készítünk, amit a kifli formába nyomkodunk.

    Előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni a kifliket, majd óvatosan ki tudjuk ütögetni belőle.

    A pudingot, a kihasított vajkrémet és a rumaromát keverjük habosra robotgéppel, majd kanalazzuk habzsákba és töltsük meg a kifliket.

    Kettőt-kettőt összeragasztva, porcukorral meghintve azonnal kínálhatjuk, de másnapra lesz az igazi!

    Tipp:

    Nálunk enélkül nem telhetnek el ünnepek ilyen kifli nélkül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá