Hernyókifli gluténmentesen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg GM zabpehelyliszt
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája

A krémhez:

  • 1 csomag GM puncs pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek rumaroma

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A tejben a pudingport sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük robotgép segítségével.

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, hűtőben fél órát pihentetjük.

A jól lehűtött tésztából kis golyócskákat készítünk. Nekem 20 db kiflim lett vagyis 40 db golyócskát készítünk, amit a kifli formába nyomkodunk.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni a kifliket, majd óvatosan ki tudjuk ütögetni belőle.

A pudingot, a kihasított vajkrémet és a rumaromát keverjük habosra robotgéppel, majd kanalazzuk habzsákba és töltsük meg a kifliket.

Kettőt-kettőt összeragasztva, porcukorral meghintve azonnal kínálhatjuk, de másnapra lesz az igazi!

Tipp:

Nálunk enélkül nem telhetnek el ünnepek ilyen kifli nélkül.