Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi tejfölös csirke paprikás galuskával és uborka salátával recept

Házi tejfölös csirke paprikás galuskával és uborka salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész házi csirke
    • 1 kanál zsír
    • 2 kanál tejföl
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 3 csipet só
    • kevés bors
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • 2 paradicsom
    • 2 paprika
    • kevés majoránna
    • fokhagymakrém vagy 1 fej fokhagyma
    • 1 kg uborka
    • 4 csipet só
    • kevés ecet

    Elkészítése:

    Feldaraboljuk az egész csirkét, a lábat, hátat félreteszem. Ez jó lesz a húslevesbe.

    A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsíron megdinsztelem. Amikor jó beleteszem a fűszereket és a paprikát, paradicsomot. A végén pedig a feldarabolt csirke húst. Öntök rá egy kis vizet és fedő alatt készre főzöm. A házi csirkét picit tovább kell főzni mint a boltit. Ez kb 2 óra.

    Közben amíg fől a pörkölt a szokásos módon elkészítjük a galuska tésztát, és forró vízbe kifőzöm. A pörkölt ha kész, puha a hús, teszek bele egy csipet lisztet és egy pohár tejfölt. Ha felforrt akkor van kész a pörkölt.

    Az uborka salátát elkészítem és a pörkölt mellé tálalom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá