Házi tejfölös csirke paprikás galuskával és uborka salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Házi tejfölös csirke paprikás galuskával és uborka salátával

Hozzávalók:

  • 1 egész házi csirke
  • 1 kanál zsír
  • 2 kanál tejföl
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 csipet só
  • kevés bors
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • kevés majoránna
  • fokhagymakrém vagy 1 fej fokhagyma
  • 1 kg uborka
  • 4 csipet só
  • kevés ecet

Elkészítése:

Feldaraboljuk az egész csirkét, a lábat, hátat félreteszem. Ez jó lesz a húslevesbe.

A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsíron megdinsztelem. Amikor jó beleteszem a fűszereket és a paprikát, paradicsomot. A végén pedig a feldarabolt csirke húst. Öntök rá egy kis vizet és fedő alatt készre főzöm. A házi csirkét picit tovább kell főzni mint a boltit. Ez kb 2 óra.

Közben amíg fől a pörkölt a szokásos módon elkészítjük a galuska tésztát, és forró vízbe kifőzöm. A pörkölt ha kész, puha a hús, teszek bele egy csipet lisztet és egy pohár tejfölt. Ha felforrt akkor van kész a pörkölt.

Az uborka salátát elkészítem és a pörkölt mellé tálalom.