Havas tobozok recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 1 dl rum
- 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor (jó minőségű)
- 1 evőkanál főzött kávé
- 4-5 dl tej
- porcukor a szóráshoz
- levél alakú gabonapehely a díszítéshez
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a rumot, a kakaóport, a főzött kávét és kevés tejet.
Ezeket összedolgozzuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható legyen a massza.
Ezután közepes méretű kúpos formát formázunk a masszából. A kész formába gabonapelyheket szúrunk alulról felfelé haladva, körbe-körbe.
A kész tobozokat porcukorral meghintjük.
Tipp:
Rum helyett aroma is használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









