Havas tobozok recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 1 dl rum
- 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor (jó minőségű)
- 1 evőkanál főzött kávé
- 4-5 dl tej
- porcukor a szóráshoz
- levél alakú gabonapehely a díszítéshez
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a rumot, a kakaóport, a főzött kávét és kevés tejet.
Ezeket összedolgozzuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható legyen a massza.
Ezután közepes méretű kúpos formát formázunk a masszából. A kész formába gabonapelyheket szúrunk alulról felfelé haladva, körbe-körbe.
A kész tobozokat porcukorral meghintjük.
Tipp:
Rum helyett aroma is használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »