Havas háztető recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg zsír
- 5 ek tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek folyékony méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 1,5-2 ek kakaópor
- csipet só
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 10 ek cukor
- 9 dl tej
- 25 dkg vaj vagy margarin
- vaníliaaroma
Tetejére:
- 15 dkg étcsoki
- 1,5 dl habtejszín
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A világosan maradt tésztát ketté osztjuk és nagyjából 30*35 cm-es lapokká nyújtjuk. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat és még melegen 3 részre vágjuk.
20A vágások helyét még sütés előtt érdemes bejelölni. Az alapját hagyhatjuk egy kicsit nagyobbra.
A másik lapot is megsütjük és felvágjuk.
A barna tésztát 12 részre osztjuk és olyan hosszúra sodorjuk, mint a világos lap (35 cm) és ezt is megsütjük 10-12 perc alatt.
Krém:
A krémhez a pudingport a cukorral, vaníliával és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a vajjal/margarinnal.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az egyik lapot, ami a süti alja lesz. Megkenjük krémmel és teszünk rá 3 barna rudat, krémet kenünk rá, erre 2 barna rudat teszünk, krémmel kenjük és végül 1 rudat teszünk rá. Az oldalát is bekenjük krémmel és rátapasztjuk az oldalát és kissé rányomkodjuk.
Egy éjszakára hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.
Másnap bevonjuk a csoki és tejszín összeolvasztott keverékével, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Amikor a máz megdermedt, akkor szelhetjük is és tálaljuk.