“Háromlapos” rácsos almáspite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 400 g finomliszt
- 150 g porcukor
- 150 g zsír
- fél csomag sütőpor
- 230 gramm tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma reszelve
- 1 kk fahéj
- 120-150 g cukor (ízlés szerint illetve hogy mennyire savanyú az alma)
- 50 g mazsola
Szóráshoz:
- zsemlemorzsa, darált dió vagy darált keksz
Kenéshez:
- pici baracklekvár
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kimérem egy tálba és összegyúrom. Kissé lágy tésztát fogunk kapni. Ha szépen kidolgoztam a tésztát, akkor berakom a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítem.
Az almát megmosom, mepucolom és lereszelem. Hozzáadom a cukrot, fahéjat és a mazsolát, majd jól összekeverem és félrerakom.
A tésztát kiveszem a hűtőből és három részre osztom: két nagyobb és egy kisebb gombócot készítek belőle.
A tepsit kivajazom/kizsírozom és kilisztizem, hogy a süti ne ragadjon bele.
Az egyik nagyobb gombócot kinyújtom, belefektetem a tepsibe, megszórom zsemlemorzsával és rárakom a kinyomkodott töltelék felét. A zsemlemorzsa azért kell, hogy ne ázzon el a tészta.
Kinyújtom a második nagyobb gombócomat és ráfektetem a töltelék tetejére. Ezt a lapot megkentem pici baracklekvárral, majd szórtam rá ismét egy kis zsemlemorzsát. Erre rárakom a maradék kinyomkodott almát.
A harmadik lapot szintén kinyújtom és vékony csíkokra vágom. Ezeket a csíkokat hosszába, majd keresztben ráfektetem a töltelék tetejére, mint egy rács úgy néz ki.
Ha ez kész, a sütőt előmelegítem 180 fokra.
Míg a sütő melegszik a rácsot megkenem a tojássárgájával.
180 fokon sütöm kb 30 percig, majd hogy ne égjen meg a teteje lefedem alufoliával, elég csak rátenni a tetejére és így sütöm további 15-20 percig.
Ha kész, kiveszem a sütőből és várom, hogy hűljön picit és már lehet is szeletelni. 🙂
Jó étvágyat hozzá! ☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »