“Háromlapos” rácsos almáspite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 400 g finomliszt
- 150 g porcukor
- 150 g zsír
- fél csomag sütőpor
- 230 gramm tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma reszelve
- 1 kk fahéj
- 120-150 g cukor (ízlés szerint illetve hogy mennyire savanyú az alma)
- 50 g mazsola
Szóráshoz:
- zsemlemorzsa, darált dió vagy darált keksz
Kenéshez:
- pici baracklekvár
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kimérem egy tálba és összegyúrom. Kissé lágy tésztát fogunk kapni. Ha szépen kidolgoztam a tésztát, akkor berakom a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítem.
Az almát megmosom, mepucolom és lereszelem. Hozzáadom a cukrot, fahéjat és a mazsolát, majd jól összekeverem és félrerakom.
A tésztát kiveszem a hűtőből és három részre osztom: két nagyobb és egy kisebb gombócot készítek belőle.
A tepsit kivajazom/kizsírozom és kilisztizem, hogy a süti ne ragadjon bele.
Az egyik nagyobb gombócot kinyújtom, belefektetem a tepsibe, megszórom zsemlemorzsával és rárakom a kinyomkodott töltelék felét. A zsemlemorzsa azért kell, hogy ne ázzon el a tészta.
Kinyújtom a második nagyobb gombócomat és ráfektetem a töltelék tetejére. Ezt a lapot megkentem pici baracklekvárral, majd szórtam rá ismét egy kis zsemlemorzsát. Erre rárakom a maradék kinyomkodott almát.
A harmadik lapot szintén kinyújtom és vékony csíkokra vágom. Ezeket a csíkokat hosszába, majd keresztben ráfektetem a töltelék tetejére, mint egy rács úgy néz ki.
Ha ez kész, a sütőt előmelegítem 180 fokra.
Míg a sütő melegszik a rácsot megkenem a tojássárgájával.
180 fokon sütöm kb 30 percig, majd hogy ne égjen meg a teteje lefedem alufoliával, elég csak rátenni a tetejére és így sütöm további 15-20 percig.
Ha kész, kiveszem a sütőből és várom, hogy hűljön picit és már lehet is szeletelni. 🙂
Jó étvágyat hozzá! ☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »