Halloween-i linzertál recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg rizsliszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- lekvár
- kb 5 dkg étcsoki
- 1 citrom leve
- kb 10 dkg porcukor
- 15 db mandula
- ételszínezék (kék)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összemorzsoltam, majd tésztává gyúrtam. Össze fog állni. Én egy éjszakára hűtőbe tettem.
3 részre osztottam a tésztát. Az első adagot kinyújtottam és kisebb karikákat szúrtam ki, egészen pontosan 30 darabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam.
A második adag tésztát is kinyújtottam és a mézi formákat szúrtam ki, 10 darab lett belőle. A már előzőleg kiszúrt karikák mellé tettem és előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütöttem.
Közben a harmadik adagból vékony, ujj vastagságú rudakat sodrottam, 30 ujjat formáztam. Mindegyik ujj végére egy szem mandulát nyomtam és ezt is 180 fokos sütőben sütöttem kb 10 percig.
Mindeközben vízgőz felett elkezdtem a csokit megolvasztani. 2-2 kört lekvárral összeragasztottam.
Elkészítettem a mázat is. Citrommázra esett a választásom: 1 citrom levét kicsavartam és apránként adagolva kb 10 dkg porcukrot adtam hozzá, a máznak sűrűn folyósnak kell lennie!
És indulhat a móka!
A citrom máz 2/3-át kékre festettm és az ujjak végén a mandulát egy tiszta ecsettel befesettem a mázzal. A mézikre szintén ecsettel vittem fel a kék színt, majd hagytam száradni.
Ez idő alatt a megolvadt csokit, papírzacskóba töltöttem és az ischlerekre megpróbáltam pókokat rajzolni. Közben a mézik is megszáradtak és a csontokat is rajzoltam rá, papírzacskóba töltött fehér citrommázzal.
Pillanatok alatt megszáradnak a mázak és indulhat is a buli.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »