Halloween-i linzertál

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 28 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin

Továbbá:

  • lekvár
  • kb 5 dkg étcsoki
  • 1 citrom leve
  • kb 10 dkg porcukor
  • 15 db mandula
  • ételszínezék (kék)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összemorzsoltam, majd tésztává gyúrtam. Össze fog állni. Én egy éjszakára hűtőbe tettem.

3 részre osztottam a tésztát. Az első adagot kinyújtottam és kisebb karikákat szúrtam ki, egészen pontosan 30 darabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam.

A második adag tésztát is kinyújtottam és a mézi formákat szúrtam ki, 10 darab lett belőle. A már előzőleg kiszúrt karikák mellé tettem és előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütöttem.

Közben a harmadik adagból vékony, ujj vastagságú rudakat sodrottam, 30 ujjat formáztam. Mindegyik ujj végére egy szem mandulát nyomtam és ezt is 180 fokos sütőben sütöttem kb 10 percig.

Mindeközben vízgőz felett elkezdtem a csokit megolvasztani. 2-2 kört lekvárral összeragasztottam.

Elkészítettem a mázat is. Citrommázra esett a választásom: 1 citrom levét kicsavartam és apránként adagolva kb 10 dkg porcukrot adtam hozzá, a máznak sűrűn folyósnak kell lennie!

És indulhat a móka!

A citrom máz 2/3-át kékre festettm és az ujjak végén a mandulát egy tiszta ecsettel befesettem a mázzal. A mézikre szintén ecsettel vittem fel a kék színt, majd hagytam száradni.

Ez idő alatt a megolvadt csokit, papírzacskóba töltöttem és az ischlerekre megpróbáltam pókokat rajzolni. Közben a mézik is megszáradtak és a csontokat is rajzoltam rá, papírzacskóba töltött fehér citrommázzal.

Pillanatok alatt megszáradnak a mázak és indulhat is a buli.