Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habroló recept

Habroló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag leveles tészta (275 grammos)

    A rolók lekenéséhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 30 dkg kristálycukor
    • 80 ml víz
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A leveles tésztát lisztezett munkalapra tesszük, ha nem előnyújtott, akkor kinyújtjuk és 3 cm-es csíkokra vágjuk.

    A csíkokat egyenként feltekerjük a formákra úgy, hogy fedjék egymást.

    A sárgákat felverjük és megkenjük vele a habrolókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a roládokat. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb 15 percig sütjük.

    Langyosan húzzuk le a roládokat a formáról.

    A töltelékhez a cukrot a vízzel sziruppá főzzük kb 15 perc alatt.

    Addig a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a forró szirupot és vízfürdőben (gőzön) habverővel keverjük (kb 15 percig), vagyis amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.

    A meleg habot habzsákba töltjük és a habrolókat betöltjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá