Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-túrós szelet recept

Habos-túrós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 17,5 dkg cukor
    • 80 ml étolaj
    • 3 ek tej
    • 15 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 10 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás ízű pudingpor
    • 3 ek tejföl

    Tojáshab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg cukor
    • 1 ek étkkezési keményítő
    • 1 tk citromlé

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes (kb 20*30 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A túrót ha nagyon rögös, áttörjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.

    A tésztához, habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a sütőporos, kakaós liszttel. A sűrű masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk.

    A tölteléket óvatosan a tésztára halmozzuk és kb 35 percig sütjük, akkor jó, ha már nem remeg a túrós réteg.

    Közben a tojásfehérjét elkezdjük habosítani, amikor már félig felverődött, hozzácsurgatjuk a citromlét és kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, majd végül a keményítőt.

    A tojáshabot egy spatula segítségével rákenjük a túróra és az egészet visszatesszük a sütőbe. A hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra és addig sütjük, szárítjuk amíg a hab barnulni nem kezd.

    A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, ezután tetszés szerint felszeleteljük.

    A habos-túrós szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 253 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá