Habos-túrós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 80 ml étolaj
  • 3 ek tej
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás ízű pudingpor
  • 3 ek tejföl

Tojáshab:

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek étkkezési keményítő
  • 1 tk citromlé

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes (kb 20*30 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A túrót ha nagyon rögös, áttörjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.

A tésztához, habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a sütőporos, kakaós liszttel. A sűrű masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk.

A tölteléket óvatosan a tésztára halmozzuk és kb 35 percig sütjük, akkor jó, ha már nem remeg a túrós réteg.

Közben a tojásfehérjét elkezdjük habosítani, amikor már félig felverődött, hozzácsurgatjuk a citromlét és kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, majd végül a keményítőt.

A tojáshabot egy spatula segítségével rákenjük a túróra és az egészet visszatesszük a sütőbe. A hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra és addig sütjük, szárítjuk amíg a hab barnulni nem kezd.

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, ezután tetszés szerint felszeleteljük.