Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tojáshab:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes (kb 20*30 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A túrót ha nagyon rögös, áttörjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
A tésztához, habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a sütőporos, kakaós liszttel. A sűrű masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk.
A tölteléket óvatosan a tésztára halmozzuk és kb 35 percig sütjük, akkor jó, ha már nem remeg a túrós réteg.
Közben a tojásfehérjét elkezdjük habosítani, amikor már félig felverődött, hozzácsurgatjuk a citromlét és kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, majd végül a keményítőt.
A tojáshabot egy spatula segítségével rákenjük a túróra és az egészet visszatesszük a sütőbe. A hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra és addig sütjük, szárítjuk amíg a hab barnulni nem kezd.
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, ezután tetszés szerint felszeleteljük.