Habos-szilvás szelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A szilvát megmossuk, feébe vágjuk és kimagozzuk, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban és addig félretesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a puha margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük az egészet.
A kész masszát belesimítjuk a tepsibe, kitesszük a tetejét a cukros szilvával és kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Mikor már majdnem kész a süti, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, sóval és a citromlével. A tojáshabot rásimítjuk a sütemény tetejére, majs 150 fokon kb 20 percig szárítjuk.
Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott késsel szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »