Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-szilvás szelet recept

Habos-szilvás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 dl tej
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 12,5 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    • csipet só

    Tetejére:

    • felezett szilva
    • 1 teáskanál citromlé
    • 2 ek fahéjas porcukor
    • csipet só
    • 20 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A szilvát megmossuk, feébe vágjuk és kimagozzuk, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban és addig félretesszük, amíg elkészítjük a tésztát.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

    A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a puha margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük az egészet.

    A kész masszát belesimítjuk a tepsibe, kitesszük a tetejét a cukros szilvával és kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Mikor már majdnem kész a süti, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, sóval és a citromlével. A tojáshabot rásimítjuk a sütemény tetejére, majs 150 fokon kb 20 percig szárítjuk.

    Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott késsel szeletekre vágva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá