Habos-szilvás sütemény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 27 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom leve és héja
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1,2 kg szilva
- 10 dkg barna nádcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- 2 evőkanál búzadara
A tetejére:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.
A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és megszórjuk búzadarával.
A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal.
A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz.
Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.
A habos-szilvás sütemény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 163 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 73 g
Zsír: 16 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 73 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.