Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-szilvás sütemény recept

Habos-szilvás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 27 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 citrom leve és héja
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 evőkanál tejföl

    A töltelékhez:

    • 1,2 kg szilva
    • 10 dkg barna nádcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fahéj ízlés szerint
    • 2 evőkanál búzadara

    A tetejére:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál citromlé

    Elkészítése:

    A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.

    A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és megszórjuk búzadarával.

    A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal.

    A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.

    Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz.

    Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.

    A habos-szilvás sütemény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 163 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 73 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá