Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.
A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és megszórjuk búzadarával.
A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal.
A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz.
Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.