Habos-szilvás sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos-szilvás sütemény

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 27 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 1,2 kg szilva
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 evőkanál búzadara

A tetejére:

  • 5 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.

A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és megszórjuk búzadarával.

A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal.

A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz.

Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.