Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos meggyes szelet recept

Habos meggyes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál Schar mix B liszt (vagy sima búzaliszt, ha nem kell gluténmentes étkezést tartani)
    • 8 evőkanál cukor
    • 2 kiskanál sütőpor

    Krém:

    • 1 üveg meggy befőtt
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 dl tejszín

    Tetejére:

    • kakaópor

    Elkészítése:

    2*4 tojásos piskótát sütünk úgy, hogy a tojásokat nem választjuk szét. 4 egész tojást, 4 evőkanál cukorral habosra, duplájára keverjük. 4 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőpor felével, majd kanalanként beledolgozzuk a sárgájába. Itt kézi habverővel és óvatosan dolgozzunk, hogy a tojáshabott ne törjük össze!

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    Sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk a tésztát és 10-12 perc alatt sütjük. Ugyan így készítjük el a másik lapot is.

    A befőttet leszűrjük és a levét felfogjuk. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd felöntjük a befőtt lével. Sűrűre főzzük az egészet, majd hozzákeverjük a szűrt meggyet és kihűtjük.

    A tejszínt kemény habbá felverjük.

    Nagyobb méretű tálcára tesszük az első lapot, rákenjük a meggyes krémet és a hab felét. Erre tesszük a másik lapot, rásimítjuk a hab felét. Ízlés szerint kakaóporral megszórjuk.

    Kis ideig hűtjük, majd szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Ezt a sütit gluténmentesen készítettem el, mivel gluténérzékeny vagyok. Búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Aki édesebben szereti, tegyen hozzá több cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá