Habos meggyes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál Schar mix B liszt (vagy sima búzaliszt, ha nem kell gluténmentes étkezést tartani)
- 8 evőkanál cukor
- 2 kiskanál sütőpor
Krém:
- 1 üveg meggy befőtt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl tejszín
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
2*4 tojásos piskótát sütünk úgy, hogy a tojásokat nem választjuk szét. 4 egész tojást, 4 evőkanál cukorral habosra, duplájára keverjük. 4 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőpor felével, majd kanalanként beledolgozzuk a sárgájába. Itt kézi habverővel és óvatosan dolgozzunk, hogy a tojáshabott ne törjük össze!
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk a tésztát és 10-12 perc alatt sütjük. Ugyan így készítjük el a másik lapot is.
A befőttet leszűrjük és a levét felfogjuk. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd felöntjük a befőtt lével. Sűrűre főzzük az egészet, majd hozzákeverjük a szűrt meggyet és kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá felverjük.
Nagyobb méretű tálcára tesszük az első lapot, rákenjük a meggyes krémet és a hab felét. Erre tesszük a másik lapot, rásimítjuk a hab felét. Ízlés szerint kakaóporral megszórjuk.
Kis ideig hűtjük, majd szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Ezt a sütit gluténmentesen készítettem el, mivel gluténérzékeny vagyok. Búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Aki édesebben szereti, tegyen hozzá több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »