Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
2*4 tojásos piskótát sütünk úgy, hogy a tojásokat nem választjuk szét. 4 egész tojást, 4 evőkanál cukorral habosra, duplájára keverjük. 4 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőpor felével, majd kanalanként beledolgozzuk a sárgájába. Itt kézi habverővel és óvatosan dolgozzunk, hogy a tojáshabott ne törjük össze!
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk a tésztát és 10-12 perc alatt sütjük. Ugyan így készítjük el a másik lapot is.
A befőttet leszűrjük és a levét felfogjuk. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd felöntjük a befőtt lével. Sűrűre főzzük az egészet, majd hozzákeverjük a szűrt meggyet és kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá felverjük.
Nagyobb méretű tálcára tesszük az első lapot, rákenjük a meggyes krémet és a hab felét. Erre tesszük a másik lapot, rásimítjuk a hab felét. Ízlés szerint kakaóporral megszórjuk.
Kis ideig hűtjük, majd szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezt a sütit gluténmentesen készítettem el, mivel gluténérzékeny vagyok. Búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Aki édesebben szereti, tegyen hozzá több cukrot.