Habos meggyes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál Schar mix B liszt (vagy sima búzaliszt, ha nem kell gluténmentes étkezést tartani)
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 kiskanál sütőpor

Krém:

  • 1 üveg meggy befőtt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl tejszín

Tetejére:

  • kakaópor

Elkészítése:

2*4 tojásos piskótát sütünk úgy, hogy a tojásokat nem választjuk szét. 4 egész tojást, 4 evőkanál cukorral habosra, duplájára keverjük. 4 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőpor felével, majd kanalanként beledolgozzuk a sárgájába. Itt kézi habverővel és óvatosan dolgozzunk, hogy a tojáshabott ne törjük össze!

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk a tésztát és 10-12 perc alatt sütjük. Ugyan így készítjük el a másik lapot is.

A befőttet leszűrjük és a levét felfogjuk. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd felöntjük a befőtt lével. Sűrűre főzzük az egészet, majd hozzákeverjük a szűrt meggyet és kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá felverjük.

Nagyobb méretű tálcára tesszük az első lapot, rákenjük a meggyes krémet és a hab felét. Erre tesszük a másik lapot, rásimítjuk a hab felét. Ízlés szerint kakaóporral megszórjuk.

Kis ideig hűtjük, majd szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Ezt a sütit gluténmentesen készítettem el, mivel gluténérzékeny vagyok. Búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Aki édesebben szereti, tegyen hozzá több cukrot.