Habos málnás recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál étolaj
Krém:
- 2 tasak vaniliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 l tej
Tetejére:
- 50 dkg málna
- 7 dl habtejszín
- 4 evőkanál málnadzsem
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük, amíg kifehéredik, majd folyamatos keverés mellett az étolajat é a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
Sütőpapíros, 20*34 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, 160 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Ha kihűlt a piskóta megkenjük a málna dzsemmel és bőségesen megpakoljuk málnával.
A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingporokat, a cukrot is hozzáadva sűrűre főzzük.
A megfőzött pudingot langyosan rákenjük a tésztára, majd a tetejére rátesszük a maradék málnát.
A tejszínhabot felverjük, majd rákanalazzuk és villával csíkozzuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »