Habos málnás recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál étolaj
Krém:
- 2 tasak vaniliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 l tej
Tetejére:
- 50 dkg málna
- 7 dl habtejszín
- 4 evőkanál málnadzsem
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük, amíg kifehéredik, majd folyamatos keverés mellett az étolajat é a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
Sütőpapíros, 20*34 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, 160 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Ha kihűlt a piskóta megkenjük a málna dzsemmel és bőségesen megpakoljuk málnával.
A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingporokat, a cukrot is hozzáadva sűrűre főzzük.
A megfőzött pudingot langyosan rákenjük a tésztára, majd a tetejére rátesszük a maradék málnát.
A tejszínhabot felverjük, majd rákanalazzuk és villával csíkozzuk a tetejét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.