Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos málnás recept

Habos málnás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 evőkanál étolaj

    Krém:

    • 2 tasak vaniliás pudingpor
    • 6 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 l tej

    Tetejére:

    • 50 dkg málna
    • 7 dl habtejszín
    • 4 evőkanál málnadzsem

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük, amíg kifehéredik, majd folyamatos keverés mellett az étolajat é a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.

    Sütőpapíros, 20*34 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, 160 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

    Ha kihűlt a piskóta megkenjük a málna dzsemmel és bőségesen megpakoljuk málnával.

    A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingporokat, a cukrot is hozzáadva sűrűre főzzük.

    A megfőzött pudingot langyosan rákenjük a tésztára, majd a tetejére rátesszük a maradék málnát.

    A tejszínhabot felverjük, majd rákanalazzuk és villával csíkozzuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá