Habos málnás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 evőkanál étolaj

Krém:

  • 2 tasak vaniliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l tej

Tetejére:

  • 50 dkg málna
  • 7 dl habtejszín
  • 4 evőkanál málnadzsem

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük, amíg kifehéredik, majd folyamatos keverés mellett az étolajat é a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.

Sütőpapíros, 20*34 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, 160 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Ha kihűlt a piskóta megkenjük a málna dzsemmel és bőségesen megpakoljuk málnával.

A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingporokat, a cukrot is hozzáadva sűrűre főzzük.

A megfőzött pudingot langyosan rákenjük a tésztára, majd a tetejére rátesszük a maradék málnát.

A tejszínhabot felverjük, majd rákanalazzuk és villával csíkozzuk a tetejét.