Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos, krémes linzer recept

Habos, krémes linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 12 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor

    Lapok kenéséhez:

    • sárgabaracklekvár
    • 10 dkg durvára aprított dió

    Krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik lapot egy 35*25 cm-es tepsibe nyújtjuk. Lekenjük lekvárral, majd a fehérjéket a cukorral keményre felverjük, és a felét a lekváros lapra simítjuk. Tetejét a dió felével megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát is ugyanígy készítjük el.

    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és porcukorral.

    Az egyik lapot a tepsibe teszem, úgy, hogy a diós fele legyen felül, erre rásimítom a krémet, majd a másik lapot rátesszük, úgy, hogy a diós fele legyen a krémen. Kb 1 óra múlva szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá