Habos, krémes linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 tojás sárgája

Habhoz:

  • 4 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor

Lapok kenéséhez:

  • sárgabaracklekvár
  • 10 dkg durvára aprított dió

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik lapot egy 35*25 cm-es tepsibe nyújtjuk. Lekenjük lekvárral, majd a fehérjéket a cukorral keményre felverjük, és a felét a lekváros lapra simítjuk. Tetejét a dió felével megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát is ugyanígy készítjük el.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és porcukorral.

Az egyik lapot a tepsibe teszem, úgy, hogy a diós fele legyen felül, erre rásimítom a krémet, majd a másik lapot rátesszük, úgy, hogy a diós fele legyen a krémen. Kb 1 óra múlva szeletelhető.