Lambada szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 9 ek finomliszt
Narancsos réteg:
- 1 l 100%-os narancslé
- 10 ek cukor
- 3 cs vaníliás pudingpor
Középső réteg:
- kb 200 g vajas keksz
Fehér krém:
- 500 ml tej
- 4 ek finomliszt
- 5 ek cukor
- vanília őrlemény és vaníliaaroma ízlés szerint
- 120 g puha vaj
Tetejére:
- 200 g étcsokoládé
- 4 ek olaj
- diónyi vaj
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük robotgéppel. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és ezzel is összedolgozzuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk és habverővel óvatosan összeforgatjuk. NEM ELÍRÁS, ennyi cukor és ennyi liszt kell hozzá! Ez nem egy szokványos piskóta, kicsit tömörebb lesz!
A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Narancsos réteg:
Egy edénybe tesszük a pudingporokat és a cukrot, majd kevés narancslével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék narancslevet és sűrűre főzzük.
A kész narancsos krémet a tésztára öntjük még forrón és a tetejét kitesszük a vajas keksszel.
Fehér krém:
A lisztet és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, elkeverjük és sűrűre főzzük. A végén beledolgozzuk a vanília őrleményt és aromát is. Folpackkal letakarva langyosra hűtjük.
A langyos krémbe beledolgozzuk a puha vajat robotgéppel.
A kész krémet a keksz tetejére simítjuk, majd hagyjuk hűvös helyen dermedni.
Máz:
A csokit, olajat és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A nem forró mázat a süti tetejére simítjuk egyenletesen.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »