Lambada szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 9 ek finomliszt
Narancsos réteg:
- 1 l 100%-os narancslé
- 10 ek cukor
- 3 cs vaníliás pudingpor
Középső réteg:
- kb 200 g vajas keksz
Fehér krém:
- 500 ml tej
- 4 ek finomliszt
- 5 ek cukor
- vanília őrlemény és vaníliaaroma ízlés szerint
- 120 g puha vaj
Tetejére:
- 200 g étcsokoládé
- 4 ek olaj
- diónyi vaj
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük robotgéppel. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és ezzel is összedolgozzuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk és habverővel óvatosan összeforgatjuk. NEM ELÍRÁS, ennyi cukor és ennyi liszt kell hozzá! Ez nem egy szokványos piskóta, kicsit tömörebb lesz!
A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Narancsos réteg:
Egy edénybe tesszük a pudingporokat és a cukrot, majd kevés narancslével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék narancslevet és sűrűre főzzük.
A kész narancsos krémet a tésztára öntjük még forrón és a tetejét kitesszük a vajas keksszel.
Fehér krém:
A lisztet és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, elkeverjük és sűrűre főzzük. A végén beledolgozzuk a vanília őrleményt és aromát is. Folpackkal letakarva langyosra hűtjük.
A langyos krémbe beledolgozzuk a puha vajat robotgéppel.
A kész krémet a keksz tetejére simítjuk, majd hagyjuk hűvös helyen dermedni.
Máz:
A csokit, olajat és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A nem forró mázat a süti tetejére simítjuk egyenletesen.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »