Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes mákos recept

Meggyes mákos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához: (a kefires pohárral mérjük a hozzávalókat)

    • 1 nagy pohár kefir (450 g)
    • 1 pohár cukor
    • fél pohár olaj
    • 1 pohár mák
    • 1 pohár sima liszt
    • csipet só
    • 2 cs sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Vanília krém:

    • 2 cs vaníliás puding
    • fél l tej
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg cukor

    Öntet:

    • 2 ü meggybefőtt (jó a fagyasztott és a friss is)
    • 2 evőkanál kukorica keményítő

    Máz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • annyi porcukor amennyit felvesz

    Elkészítés:

    Tészta:

    Egy nagy tálba öntöm a kefirt, az olajat, a cukrot és a 4 egész tojást. Ezt jól összedolgozom, majd jöhet bele a többi összetevő. A tészta állagának a nokedli és a palacsinta tészta között kell lennie, vagyis se nem folyós se nem kemény.
    A 30×40 cm-es tepsit kivajazom vagy kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a tésztát.
    180-190 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm.

    Krém:

    A vaníliás pudingot jó sűrűre főzöm a tejjel, majd félre teszem hűlni. Közben a margarint a cukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal kikeverem.

    Öntet:

    A meggyet levével együtt felforralom, hozzáadom a hideg vízzel elkevert keményítőt és sűrű massza szerűre főzöm, ügyelve hogy a szemeket ne törjem össze.
    Ezt is jól lehűtöm.
    (ha édesen szereted tehetsz bele cukrot)

    Máz:

    A felvert tojásfehérjébe annyi porcukrot keverek amennyit felvesz. Még kenhető, de olyan állaga legyen, hogy megtudjon szilárdulni.

    Amikor minden kihűlt, a tésztát kettévágom, először a vanília krémet kenem rá, 20 percre hűtőbe teszem, ezután jöhet rá a meggy, végül a piskóta másik fele, majd a tojáshab.
    Hűtőben legalább 1 éjszakát pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá