Hozzávalók:
Tésztához: (a kefires pohárral mérjük a hozzávalókat)
Vanília krém:
Öntet:
Máz:
Elkészítés:
Egy nagy tálba öntöm a kefirt, az olajat, a cukrot és a 4 egész tojást. Ezt jól összedolgozom, majd jöhet bele a többi összetevő. A tészta állagának a nokedli és a palacsinta tészta között kell lennie, vagyis se nem folyós se nem kemény.
A 30×40 cm-es tepsit kivajazom vagy kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a tésztát.
180-190 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm.
A vaníliás pudingot jó sűrűre főzöm a tejjel, majd félre teszem hűlni. Közben a margarint a cukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal kikeverem.
A meggyet levével együtt felforralom, hozzáadom a hideg vízzel elkevert keményítőt és sűrű massza szerűre főzöm, ügyelve hogy a szemeket ne törjem össze.
Ezt is jól lehűtöm.
(ha édesen szereted tehetsz bele cukrot)
A felvert tojásfehérjébe annyi porcukrot keverek amennyit felvesz. Még kenhető, de olyan állaga legyen, hogy megtudjon szilárdulni.
Amikor minden kihűlt, a tésztát kettévágom, először a vanília krémet kenem rá, 20 percre hűtőbe teszem, ezután jöhet rá a meggy, végül a piskóta másik fele, majd a tojáshab.
Hűtőben legalább 1 éjszakát pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.