Meggyes kevert recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 gramm tejföl
- 20 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 6 gramm sütőpor
- só
Tetejére
- 80 dkg magozott meggy
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját a tejfölt, majd apránként a liszttel elkevert sütőport, citrom reszelt héját, végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert kemény habját.
Egy 22 x 32 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük. A tetejét sűrűn meggyel beterítjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Tálaláskor porcukorral leszórva, kockákra szeletelve kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »