Meggyes kevert recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 gramm tejföl
- 20 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 6 gramm sütőpor
- só
Tetejére
- 80 dkg magozott meggy
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját a tejfölt, majd apránként a liszttel elkevert sütőport, citrom reszelt héját, végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert kemény habját.
Egy 22 x 32 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük. A tetejét sűrűn meggyel beterítjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Tálaláskor porcukorral leszórva, kockákra szeletelve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »