Meggyes kevert recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 gramm tejföl
- 20 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 6 gramm sütőpor
- só
Tetejére
- 80 dkg magozott meggy
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját a tejfölt, majd apránként a liszttel elkevert sütőport, citrom reszelt héját, végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert kemény habját.
Egy 22 x 32 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük. A tetejét sűrűn meggyel beterítjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Tálaláskor porcukorral leszórva, kockákra szeletelve kínáljuk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.