Meggyes kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 egész tojás
  • 175 gramm tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 6 gramm sütőpor

Tetejére

  • 80 dkg magozott meggy

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját a tejfölt, majd apránként a liszttel elkevert sütőport, citrom reszelt héját, végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert kemény habját.

Egy 22 x 32 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük. A tetejét sűrűn meggyel beterítjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Tálaláskor porcukorral leszórva, kockákra szeletelve kínáljuk!