Tejfölös, citromos kocka recept

Hozzávalók a piskótához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek porcukor
- fél cs sütőpor
A krémhez:
- 375 g tejföl
- ízlés szerint cukor
- 3 db citrom héja, leve vagy ízlés szerint
- 5 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 2 doboz piskótatallér
- Gyümölcs
Elkészítése:
A piskótát a hozzávalókból megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejfölt a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínhabbal együtt tovább verjük, amíg egynemű krémet kapunk. Pár percre hűtőbe tesszük, hogy kicsit dermedjen.
A piskótát gyümölccsel – például eperrel – kirakjuk, majd a krém egyharmadát rákenjük. Erre piskótatallérokat helyezünk, végül a maradék krémmel befedjük. A tetejét csokiforgáccsal díszítjük, de más dekorációval is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »