Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös, citromos kocka recept

Tejfölös, citromos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók a piskótához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek porcukor
    • fél cs sütőpor

    A krémhez:

    • 375 g tejföl
    • ízlés szerint cukor
    • 3 db citrom héja, leve vagy ízlés szerint
    • 5 dl habtejszín
    • 10 g zselatin
    • 2 doboz piskótatallér
    • Gyümölcs

    Elkészítése:

     

    A piskótát a hozzávalókból megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez a tejfölt a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínhabbal együtt tovább verjük, amíg egynemű krémet kapunk. Pár percre hűtőbe tesszük, hogy kicsit dermedjen.

    A piskótát gyümölccsel – például eperrel – kirakjuk, majd a krém egyharmadát rákenjük. Erre piskótatallérokat helyezünk, végül a maradék krémmel befedjük. A tetejét csokiforgáccsal díszítjük, de más dekorációval is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek