Tejfölös, citromos kocka recept
Hozzávalók a piskótához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek liszt
- 4 ek porcukor
- fél cs sütőpor
A krémhez:
- 375 g tejföl
- ízlés szerint cukor
- 3 db citrom héja, leve vagy ízlés szerint
- 5 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 2 doboz piskótatallér
- Gyümölcs
Elkészítése:
A piskótát a hozzávalókból megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejfölt a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínhabbal együtt tovább verjük, amíg egynemű krémet kapunk. Pár percre hűtőbe tesszük, hogy kicsit dermedjen.
A piskótát gyümölccsel – például eperrel – kirakjuk, majd a krém egyharmadát rákenjük. Erre piskótatallérokat helyezünk, végül a maradék krémmel befedjük. A tetejét csokiforgáccsal díszítjük, de más dekorációval is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









