Tejfölös, citromos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tejfölös, citromos kocka

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek porcukor
  • fél cs sütőpor

A krémhez:

  • 375 g tejföl
  • ízlés szerint cukor
  • 3 db citrom héja, leve vagy ízlés szerint
  • 5 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 2 doboz piskótatallér
  • Gyümölcs

Elkészítése:

 

A piskótát a hozzávalókból megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a tejfölt a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínhabbal együtt tovább verjük, amíg egynemű krémet kapunk. Pár percre hűtőbe tesszük, hogy kicsit dermedjen.

A piskótát gyümölccsel – például eperrel – kirakjuk, majd a krém egyharmadát rákenjük. Erre piskótatallérokat helyezünk, végül a maradék krémmel befedjük. A tetejét csokiforgáccsal díszítjük, de más dekorációval is elkészíthető.