Tejfölös, citromos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek porcukor
  • fél cs sütőpor

A krémhez:

  • 375 g tejföl
  • ízlés szerint cukor
  • 3 db citrom héja, leve vagy ízlés szerint
  • 5 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 2 doboz piskótatallér
  • Gyümölcs

Elkészítése:
A piskótát megsütjük a hozzávalókból.

A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével, héjával kikeverjük,a habtejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk,a tejfölös krémbe keverjük,majd a habtejszínnel tovább verjük.

Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni. A piskótát kirakjuk gyümölccsel (én eperrel készítettem), majd a krém 1/3 részét a piskótára kenjük,kirakjuk piskótatallérral,majd a többi krémmel befedjük. Csokiforgáccsal díszítettem,de mással is lehet díszíteni.