Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromszelet recept

Citromszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt

    Szirup:

    • 0,5 citrom leve
    • 1 dl víz
    • kb 10 dkg cukor

    Krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs tejszín vagy vanília ízű pudingpor (ha valaki talál, akkor citrom ízű pudingból készítse)
    • 5 dl tej
    • 5 dl habtejszín
    • 2-3 citrom leve (ízlés szerint)
    • 5 ek cukor
    • 10 g zselatin

    Tetejére:

    • 100 g fehércsoki
    • 3-4 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukor felével. A fehérjéket a cukor másik felével keményre felverjük, majd a hab harmadát elkeverjük a sárgákkal. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a maradék habot váltakozva, óvatosan beleforgatva, hogy a habot ne törjük össze!

    A sütőt 108 fokra előmelegítjük.Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk egyenletesen. Kb 25-30 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

    A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a pudingporral csomómentesre, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Ha megfőtt, akkor folpackkal letakarva kihűtjük.

    A zselatint mikróban feloldjuk, majd a kihűlt krémbe keverjük. A tejszínt felverjük és beleforgatjuk a krémbe. Lassan hozzáadagoljuk a cukrtomlevet (annyit, amivel nekünk kellemesen savanykás ízű lesz a krém.

    Összeállítás:

    A sziruphoz a vizet és a cukrot összeforraljuk, majd hozzáadjuk a citrom levét is.

    A piskótát két lapra vágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, jól megkenjük a citromos sziruppal, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet. A másik lapot is alaposan megkenjük a sziruppal, majd szirupos felével lefelé ráfordítjuk a krémre.

    A tetejére felolvasztjuk a csokit az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ha a máz megkötött, akkor ízlés szerint díszíthetjük.

    Pár óra hűtés után szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá