Bögrés gyümölcskenyér recept
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (160 gr, 2,5 dl)
- 1/4 bögre cukor (60 gr)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg olvasztott margarin (1 és fél kocka vaj, 3/4 bögre olvasztva kb.)
- 1 tk sütőpor
- 1/2 bögre darabolt dió
- 1 dobozka kandírozott vegyes gyümölcskocka
- 1/2 bögre darabolt étcsokoládé
- 2 tk rum (nálam fehér)
- 2 ek liszt (szórni)
- pici vaj (formát kikenni)
Elkészítése:
A diót, az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a felkockázott csokoládét egy nagy tálba tesszük. Ráöntjük a rumot, hogy jól átjárja az összetevőket, majd megszórjuk két evőkanál liszttel, és alaposan összekeverjük. Ez a lépés segít megakadályozni, hogy a dió és a gyümölcsök leülepedjenek a tészta aljára sütés közben.
A vajat kissé megolvasztjuk, hogy könnyen kezelhető, puha állagú legyen. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük az egészet. A sütőport összekeverjük a maradék liszttel, majd ezt fokozatosan a vajas-tojásos keverékhez adjuk, hogy sűrű, homogén tésztát kapjunk.
A lisztbe forgatott gyümölcsös keveréket óvatosan beleforgatjuk a masszába, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljanak az összetevők.
Az elkészült tésztát egy kivajazott és kilisztezett püspökkenyér formába töltjük, és elsimítjuk a tetejét. A formát 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütemény akkor jó, ha a beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki.
Miután elkészült, hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Ez a gazdag, gyümölcsös-diós püspökkenyér tökéletes tea vagy kávé mellé, és ünnepi alkalmakra is remek választás!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 házi készítésű itóka karácsonyra
A házi készítésű likőrök tökéletes kiegészítői az ünnepi hangulatnak, legye
Tovább olvasom »A karácsony sztárja: A tökéletes hókifli titka
A hókifli az ünnepi időszak egyik legnagyobb klasszikusa, amelynek omlós té
Tovább olvasom »12 mennyei kosárka az ünnepi asztalra
A kosárkák nemcsak a karácsonyi asztal látványos díszei, hanem ellenállhata
Tovább olvasom »Marlenkát az ünnepi asztalra: 10 kipróbált recept, amivel tuti a siker!
A Marlenka az ünnepi asztalok édes királynője, amely minden alkalommal leny
Tovább olvasom »12 kipróbált sós süti recept a karácsonyi asztalra
A karácsonyi asztal tökéletes kiegészítői a sós sütik, amelyek nemcsak fino
Tovább olvasom »Ezek az idei karácsony kedvenc zserbó receptjei: Ha innen válogatsz, nem tévedhetsz!
A zserbó a karácsonyi asztal megkoronázása, amely nélkül szinte elképzelhet
Tovább olvasom »