Bögrés gyümölcskenyér recept

Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (160 gr, 2,5 dl)
- 1/4 bögre cukor (60 gr)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg olvasztott margarin (1 és fél kocka vaj, 3/4 bögre olvasztva kb.)
- 1 tk sütőpor
- 1/2 bögre darabolt dió
- 1 dobozka kandírozott vegyes gyümölcskocka
- 1/2 bögre darabolt étcsokoládé
- 2 tk rum (nálam fehér)
- 2 ek liszt (szórni)
- pici vaj (formát kikenni)
Elkészítése:
A diót, az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a felkockázott csokoládét egy nagy tálba tesszük. Ráöntjük a rumot, hogy jól átjárja az összetevőket, majd megszórjuk két evőkanál liszttel, és alaposan összekeverjük. Ez a lépés segít megakadályozni, hogy a dió és a gyümölcsök leülepedjenek a tészta aljára sütés közben.
A vajat kissé megolvasztjuk, hogy könnyen kezelhető, puha állagú legyen. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük az egészet. A sütőport összekeverjük a maradék liszttel, majd ezt fokozatosan a vajas-tojásos keverékhez adjuk, hogy sűrű, homogén tésztát kapjunk.
A lisztbe forgatott gyümölcsös keveréket óvatosan beleforgatjuk a masszába, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljanak az összetevők.
Az elkészült tésztát egy kivajazott és kilisztezett püspökkenyér formába töltjük, és elsimítjuk a tetejét. A formát 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütemény akkor jó, ha a beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki.
Miután elkészült, hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Ez a gazdag, gyümölcsös-diós püspökkenyér tökéletes tea vagy kávé mellé, és ünnepi alkalmakra is remek választás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »