Bögrés gyümölcskenyér recept

Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (160 gr, 2,5 dl)
- 1/4 bögre cukor (60 gr)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg olvasztott margarin (1 és fél kocka vaj, 3/4 bögre olvasztva kb.)
- 1 tk sütőpor
- 1/2 bögre darabolt dió
- 1 dobozka kandírozott vegyes gyümölcskocka
- 1/2 bögre darabolt étcsokoládé
- 2 tk rum (nálam fehér)
- 2 ek liszt (szórni)
- pici vaj (formát kikenni)
Elkészítése:
A diót, az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a felkockázott csokoládét egy nagy tálba tesszük. Ráöntjük a rumot, hogy jól átjárja az összetevőket, majd megszórjuk két evőkanál liszttel, és alaposan összekeverjük. Ez a lépés segít megakadályozni, hogy a dió és a gyümölcsök leülepedjenek a tészta aljára sütés közben.
A vajat kissé megolvasztjuk, hogy könnyen kezelhető, puha állagú legyen. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük az egészet. A sütőport összekeverjük a maradék liszttel, majd ezt fokozatosan a vajas-tojásos keverékhez adjuk, hogy sűrű, homogén tésztát kapjunk.
A lisztbe forgatott gyümölcsös keveréket óvatosan beleforgatjuk a masszába, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljanak az összetevők.
Az elkészült tésztát egy kivajazott és kilisztezett püspökkenyér formába töltjük, és elsimítjuk a tetejét. A formát 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütemény akkor jó, ha a beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki.
Miután elkészült, hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Ez a gazdag, gyümölcsös-diós püspökkenyér tökéletes tea vagy kávé mellé, és ünnepi alkalmakra is remek választás!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »