Hozzávalók:
Elkészítése:
A diót, az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a felkockázott csokoládét egy nagy tálba tesszük. Ráöntjük a rumot, hogy jól átjárja az összetevőket, majd megszórjuk két evőkanál liszttel, és alaposan összekeverjük. Ez a lépés segít megakadályozni, hogy a dió és a gyümölcsök leülepedjenek a tészta aljára sütés közben.
A vajat kissé megolvasztjuk, hogy könnyen kezelhető, puha állagú legyen. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük az egészet. A sütőport összekeverjük a maradék liszttel, majd ezt fokozatosan a vajas-tojásos keverékhez adjuk, hogy sűrű, homogén tésztát kapjunk.
A lisztbe forgatott gyümölcsös keveréket óvatosan beleforgatjuk a masszába, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljanak az összetevők.
Az elkészült tésztát egy kivajazott és kilisztezett püspökkenyér formába töltjük, és elsimítjuk a tetejét. A formát 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütemény akkor jó, ha a beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki.
Miután elkészült, hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Ez a gazdag, gyümölcsös-diós püspökkenyér tökéletes tea vagy kávé mellé, és ünnepi alkalmakra is remek választás!