Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos feketeerdő kocka recept

Őszibarackos feketeerdő kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 25×39 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 22 dkg porcukor
    • 3 ek liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 2 cs csokoládé ízű pudingpor
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
    • 1,5 kávéskanál sütőpor

    A töltelékhez:

    • 2 üveg őszibarack befőtt
    • 2 cs vaníliás pudingpor

    A tetejére:

    • 8 lap zselatin˙(24 gr)
    • 5 dl tejszínhab
    • 2 zacskó vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A pudingporokat,lisztet,kakaót,sütőport összekeverjük. A tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük,mindezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját. A tészta masszát elfelezzük és külön 2 db piskótát sütünk. A befőttet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliás pudigporokat kevés befőttlével simára keverjük,majd felfőzzük. A barackokat vékony cikkekre vágjuk és a pudingos krémbe keverjük. Mindkét lapot meglocsoljuk rummal vagy őszibaracklikőrrel. A tésztalap köré több réteg alufóliából keretet hajtogatunk. A keretbe foglalt tésztalapra halmozzuk a barackos pudingot. és a másik lappal befedjük. A zselatint az utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt az apránként beleszórt vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatint hozzákeverjük és a kemény habot a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük,majd tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá