Őszibarackos feketeerdő kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Őszibarackos feketeerdő kocka

Hozzávalók 25×39 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 7 db tojás sárgája
  • 22 dkg porcukor
  • 3 ek liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 cs csokoládé ízű pudingpor
  • 7 tojásfehérje kemény habja
  • 1,5 kávéskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 üveg őszibarack befőtt
  • 2 cs vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 8 lap zselatin˙(24 gr)
  • 5 dl tejszínhab
  • 2 zacskó vaníliás cukor

Elkészítése:
A pudingporokat,lisztet,kakaót,sütőport összekeverjük. A tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük,mindezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját. A tészta masszát elfelezzük és külön 2 db piskótát sütünk. A befőttet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliás pudigporokat kevés befőttlével simára keverjük,majd felfőzzük. A barackokat vékony cikkekre vágjuk és a pudingos krémbe keverjük. Mindkét lapot meglocsoljuk rummal vagy őszibaracklikőrrel. A tésztalap köré több réteg alufóliából keretet hajtogatunk. A keretbe foglalt tésztalapra halmozzuk a barackos pudingot. és a másik lappal befedjük. A zselatint az utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt az apránként beleszórt vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatint hozzákeverjük és a kemény habot a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük,majd tetszés szerint díszítjük.