Barackos linzer kocka recept

Hozzávalók:
Az alsó tésztához:
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1 csomagsütőpor
- pici só
A felső részhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- pici só
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakaópor
Valamint:
- 60 dkg sárgabarack, vagy befőtt
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A barackokat kimagozzuk és négyfelé vágjuk. Ha befőttből dolgozunk értelemszerűen erre nincs szükség.
Az alsó tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, majd ha elválik az edény falától belenyomogatjuk egy közepes tepsibe.
190 fokra előmelegítjük a sütőt.
A barackokat szépen sorban rátesszük a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütjük.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájához adjuk a cukrot, az olajat, a reszelt citromhéjat és robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a sütőport, majd végül nagyon óvatosan a tojásfehérjék habját is.
Kivesszük a sütőből a barackos tésztát, megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd ráöntjük a a masszánkat.
170 fokra állítjuk a sütőt és további 20 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »