Barackos linzer kocka recept

Hozzávalók:
Az alsó tésztához:
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1 csomagsütőpor
- pici só
A felső részhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- pici só
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakaópor
Valamint:
- 60 dkg sárgabarack, vagy befőtt
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A barackokat kimagozzuk és négyfelé vágjuk. Ha befőttből dolgozunk értelemszerűen erre nincs szükség.
Az alsó tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, majd ha elválik az edény falától belenyomogatjuk egy közepes tepsibe.
190 fokra előmelegítjük a sütőt.
A barackokat szépen sorban rátesszük a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütjük.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájához adjuk a cukrot, az olajat, a reszelt citromhéjat és robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a sütőport, majd végül nagyon óvatosan a tojásfehérjék habját is.
Kivesszük a sütőből a barackos tésztát, megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd ráöntjük a a masszánkat.
170 fokra állítjuk a sütőt és további 20 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »