Tepsis almás egyszerűen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg alma vékonyra szeletelve
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 db citrom reszelt héja
- 2 kk sütőpor
- 20 dkg finomliszt
Elkészítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk egyenként a tojásokat, a citrom reszelt héját (én most citromlével ízesítettem) és jól kikeverjük.
Óvatosan hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a szeletelt almát. Egy 20× 30 cm-es tepsit olajjal kikenünk és az almás tészta masszát bele simítjuk. 200 fokon 30-35 percig sütjük.
1 ek. mandulaforgáccsal megszórtam a tetejét, a recept nem tartalmazta. Amikor kihűlt,porcukorral meghintve szeletekre vágtam.
Egyszerű, gyors és nagyon finom.
Kezdő háziasszonyok is gyorsan kikeverhetik,nem kell ehhez szakácsnak vagy cukrásznak lenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









