Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós almás kocka recept

Omlós almás kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 3-4 ek tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 1 dl víz
    • 3 dkg margarin vagy vaj
    • 1 ek citromlé
    • 10 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 részét tegyük hűtőbe. Az almát meghámozzuk,közepes szeletekre daraboljuk,majd egy lábasba tesszük,a vajat,citromlevet és a vizet hozzáadjuk és fél puhára fedő alatt pároljuk, majd kihűtjük és a vaníliás pudingport(por állagban)hozzákeverjük.
    A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük és az almához keverjük,szépen beleforgatjuk, mikor már levettük az almát a tűzről. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk,a tepsibe terítjük,a tölteléket beleöntjük,egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük.
    200 fokon aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá